madeleine-juul.reismee.nl

Hablamos Espanol :-)

Amigos, metgezellen en medereizigers,

Ons laatste verhaal eindigde in San Cristobal waar we toen net waren aangekomen. We zijn zo'n 5 dagen in het kleurrijke San Cristobal geweest en hebben daar onder andere twee heel bijzondere dag trips gedaan. De eerste trip was naar de canyons: 1000 meter hoog, super indrukwekkend en de mens valt nogal in het niet hierbij. Met een bootjehebben we over de rivier tussen deze canyons gevaard en daar hebben we ook krokodillen gezien. Die avond zijn we ook naar de bioscoop gegaan om een documentaire over de Zapatistas te bekijken. Dit is een rebelse vrijheidsbeweging die erg groot is in de staat Chiapas. Zij komen op voor de belangen van de arme mensen en strijden voor gelijke rechten en democratie.

De andere dagen hebben we dorpjes in de bergen van San Cristobal bezocht waar het geloof en ceremonies nog een grote rol spelen. Zo hebben wij hier een bijzonder kerk gezien waar overal dennenaalden op de grond lagen,honderden kaarsjes brandden en hele families waren uitgerukt om individuele ceremonies voor de kerk te houden. Hierbij werden dus ook offers gedaan voor de kerk en een kip meer of minder maakt hier dus niet uit. Dit was erg bijzonder, persoonlijk maar vooral ook raar om hier deel van uit te maken als toerist zijnde. Uiteraard mocht je hier geen foto's maken maar het is absoluut een beeld wat we niet snel zullen vergeten.

Na San Cristobal zijn we met Ricarda, een van de Duitsers, naar Guatemala getrokken. Hierbij was de grensovergang erg bijzonder te noemen. Was niks meer dan een lokale markt waar eigenlijk niet meer stond dan een klein hokje van 2 bij 2 waar je je stempels kon halen. Dus dat.

In Guatemala zijn we eerst naar Lago de Atitlan gegaan en hebben hier 3 dorpen bezocht: Panachajel, San Pedro en Santiago. Lago de Atitlan is een super groot meer met 3 vulkanen er omheen. Een bijzondere locatie om te verblijven dus. We hebben hier ook paardgereden in de bergen ( ook Juul) ( Juul ook :P) en we hebben tijdens deze rit echt kunnen genieten van de omgeving plus een duik in het meer genomen. Na Lago de Atitlan zijn we doorgegaan naar Antigua waar we afscheid hebben genomen van onze Duitse vriendin SCHADE! In Antigua hebben we 5 dagen lang een Spaanse cursus gedaan en zijn we bij een gastgezin ( met een zeer bijzondere samenstelling lees: Dochter van 16 heeft 2 kinderen van 3 en 2) verbleven. Best intensief allemaal maar zeker de moeite waard. We hebben hier echt kennis kunnen maken met de Guatemalaanse cultuur. Zo zijn we bijvoorbeeld ook op de verjaardag geweest van het jongste meisje hier in huis. Hier was de hele familie én een pinata aanwezig waar wij zelf ook nog een keer op mochten slaan ( was moeilijker dan we dachten trouwens)

Tijdens ons verblijf in Antigua hebben we ook de grote tocht naar de Pacaya vulkaan gedaan. Hier waren we al maanden bang voor met onze fysieke gesteldheid maar...... na een uurtje of 2 hebben we deze bastardo in de ogen aangekeken en eindelijk meester gemaakt! Deze vulkaan is nog erg actief. Zo hebben wij opzo'n 2 meter afstand van het lava gestaan, onze Nike's laten smelten en marshmellows geroosterd. Wederom een bijzondere ervaring, het houdt niet op!

Dit was onze laatste dag en tevens onze laatste schooldag in Antigua. Dit hebben wij dan ook net even gevierd met een aantal Gallo pils op het terras in de zon, dus excuses als er wat onduidelijkheden in dit verhaal voorkomen.

Morgen gaan we naar Lanquin waar we lekker gaan bijkomen van de cursus.

Dikke besos Juul en Madeleine

Ps: het schijnt zo te zijn dat buitenlanders niet weten welke taal er in Nederland gesproken wordt

Quote 1: Amerikaan tegen Duitse vriendin: ' HUH you need to speak English to eachother?? Don't you speak European?'

Quote 2: Amerikaan tegen Juul en Madeleine: ' I don't speak English I speak American'

Quote 3: Zwitser tegen Juul: 'So in what language are your history classes? English? Deutsch?'

Ps 2: het schijnt ook zo te zijn dat het bij jullie sneeuwt?? haha

madelein en juul

john en mieke hier zijn jaloers (niet te hevig) op het moois
wat je mag ervaren. dat leer je niet op school of welke
opleiding dan ook, dat maak je mee, dat zie met je eigen
ogen en voel je met je hart.
dat maakt je rijker.
neem het mee in je rugzak.

groetjes van john en mieke

frie

fijn om te lezen dat het zo super goed gaat met jullie 2

geniet er maar van bessos el gefe

Hedy

Dames globetrotters,
wat stoer om te lezen dat jullie er echt alles uit halen wat er in zit daar! chapeau! Ik spons jullie verhalen helemaal op hier! Geniet en blijf vooral af een toe een update sturen!
liefs X

Marjolein

Juul en Madeleine, wederom een mooi verhaal. Geniet er nog van!
Kus Marjolein

Gerda

....ik sluit me helemaal aan bij de reactie van John en Mieke!

Fijn dat jullie ons laten meegenieten!
liefs Gerda

Marlon

Heey Juul!
Wat een leuke verhalen en mooie foto's! Jullie maken al heel wat mee daar! Heel veel plezier nog en hou jullie site in de gaten!
Marlon

Adriana

mooi om te lezen dat jullie van de ene verbazing in de andere vallen en genieten van alle nieuwe ervaringen. Fijne tijd samen en tot ergens in mei of zo! groetjes Adriana

Heleen

Hé Juul,
Stinkend jaloers ben ik! Maar ik prijs mij gelukkig: heb practisch dezelfde foto's als jullie, maar dan met minder hippe kleren! Nog info uit de laatste dagen van T2009: Heb nog een telefoontje gehad van de woordvoerder van je beste vriend Marc van Roosmalen: of ie met z'n foto ook op de wand mocht...Ik heb gezegd dat ie rechtstreeks naar jou mocht bellen als je terug bent..
groet,
Heleen

Eva

Dames,

wat klinkt het weer geweldig! Zorg dat jullie niet overspannen worden van al die nieuwe indrukken hè...

Hier sneeuwt het inderdaad, lach er maar om...

Genieten!!! (Juul, blijf het herhalen hoor...)

liefs

Suze Rondema

Hallo Juul,
Prachtig wat jullie zien!
Heel veel lieve lieve groeten van
Suze en nztuurlijk ook van Opa Bart.

Reintje

Ha Juul,

Ik google je en krijg meteen je site bij de mogelijkheden om aan te klikken. Ziet er goed uit joh!
Leuk ook om de hotspots van mijn zuje terug te zien.
Vulkaan, beesten in de bus... ook al regelmatig spugende mensen ontmoet? Daar kon mijn zusje zich eerst aan ergeren maar dat is er wel afgegaan.
Dat strand zag er voor mij trouwens beter uit dan Thailand...

Ik wens je nog keiveel plezier!

X Reintje

opa BART

lLieve Juul en reisgenote.
Met heel veel belangstelling blijf ik jullie reisverhalen
volgen.Het is werkelijk indrukwekkend wat jullie
allemaal zien en meemaken.
Hou je ook een dagboek bij om het later nog eens
allemaal te kunnen lezen ?
Geniet er maar van. Veel liefs van Opa Bart

MARIAN

He Juultje,

Dat klinkt allemaal heel goed. Fijn dat je zo geniet! Joe is (gelukkig voor zijn moeder) weer thuis. Ik ben heel benieuwd naar je "life"verhalen.
liefs
Marian